686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

-Què fer amb el teu gos quan marxes de vacances?

Estiu és sinònim de vacances, i una de les majors preocupacions és què fem amb la nostra mascota .

La primera opció és emportar-te’l i gaud ir amb ell, però si no possible aquí us explico quines altres dos opcions teniu.

 

-Podem deixar-lo sòl a casa?

Aquesta opció dependrà exclusivament dels dies que seran.

Els gossos no estan fets per estar sols, així que és molt recomanable que sempre estiguin en companyia d’algú, és a dir, una persona de confiança, familiar o amic que ell ja conegui, o bé,  algú que tingui bones referències.

Si la persona encarregada del teu can o felí, és algú extern, és imprescindible començar un mes abans  tenir contacte per tal de familiaritzar-se mútuament.

Aleshores, el més important és que aquesta persona pugui venir a casa, donar.li de menjar, canviar l’aigua i passejar amb ell, i assegurar-nos de poder passar unes vacances amb tota tranquil·litat.

– Residència: què tenir en compte i com escollir l’adequada

Les guarderies per a gossos és una de les millors opcions per al benestar dels gossos. Es tracta d’un espai on podràs deixar l’animal de forma temporal. Siguem conscients dels sentiments que pot experimentar el nostre gos una vegada s’hi veu sense nosaltres per primera vegada

En una bona residència ens permetran fer una adaptació amb el nostre gos, resoldran tots els nostres dubtes i tindrem la possibilitat de contactar amb el personal en qualsevol moment per saber com es troba el nostre animal. Hem de conèixer les persones que estaran en contacte directe amb el nostre gos i la formació amb què compten per exercir la seva tasca. Les instal·lacions han d’estar netes i han de ser d’una mida adequada, amb tancats individuals i espais comuns que es poden compartir o no segons l’afinitat dels animals. Seria ideal poder veure alguna interacció entre els gossos allotjats i els cuidadors.

Del que es tracta és que la vida del nostre gos a la residència sigui el més semblant possible a la de casa seva. Per descomptat, la residència ha de comptar amb totes les llicències necessàries per desenvolupar la seva activitat com a nucli zoològic i servei veterinari. Finalment, ens han de demanar el número de microxip i la cartilla sanitària actualitzada del gos. Desconfia si no et sol·liciten aquests documents.

-L’adaptació del gos a la residència canina

Un cop hem trobat la residència ideal, per molt bona que sigui, és possible que el gos s’inquieti quan el deixem allà i marxem. Però no cal pensar-ho en termes humans.

En els gossos no hi haurà un sentiment de nostàlgia o desesperança com el que podríem senti- nos altres en veure’ns separats de la nostra família. Sí que hi pot haver inseguretat i fins i tot cert decaïment en trobar-se en un entorn nou. Encara que alguns gossos són molt sociables i de seguida estableixen una relació de confiança amb qualsevol persona que els tracti bé, no és estrany que altres se sentin perduts en veure’s a la residència. Cal no oblidar que nosaltres per a ells som el seu màxim referent.. És molt important que l’animal se senti com a casa, perquè, abans de deixar-ho definitivament, estableixi una relació amb el personal i reconegués el lloc i els noves olors.

L’adaptació  consisteix en portar el gos a jugar uns dies abans de marxar de vacances. D’aquesta manera es busca assegurar-se eliminar la por a l’abandonament i que l’animal gaudeixi de l’estada al centre.

La visita pot durar tan sols uns minuts i perllongar-se durant més temps un altre dia, segons reaccioni el gos. Fins i tot podríem deixar-ho allà durant unes hores abans de la nostra partida. També és bona idea portar-li el seu llit, la seva joguina preferida o qualsevol altre utensili que ens sembli important per a ell i que li recordi a la seva llar i a nosaltres. A més, podem deixar-ho amb el seu propi menjar per evitar que un canvi de dieta brusc li provoqui desarreglaments en l’àmbit digestiu que puguin fer-ho sentir malament. Tot aquest procés implica que tant l’elecció de la residència com el període d’adaptació s’han de fer abans de la nostra absència.

-Què sent el gos si el deixem en una residència?

L’expert en Psicologia i Educació Canina Sergi Barrios afirma que trencar la rutina del gos i portar-lo a una residència és, generalment, positiu: “L’enfortiment mental sempre és bo pel gos”. Així i tot, alerta que l’experiència de la mascota depèn, en gran part, de l’ensinistrament que ha rebut: “Els gossos dependents ho passen malament. Però si està acostumat a trencar la rutina no tindrà cap problema”. Per aquest motiu, l’ensinistrador recomana anar acostumant a l’animal a poc a poc, fent coses diferents sempre que es pugui, perquè no es torni un gos “tou” que “borda a tot el que s’acosta per por i falta de seguretat”.

-Estada del gos a la residència canina

Quan notem que el gos està còmode a la residència, podem marxar deixant-lo tranquil. Els gossos no tenen una noció del temps com la nostra, per la qual cosa no es passaran els dies evocant casa seva o la nostra persona. Intentaran adaptar-se al que posseeixen en aquell moment i també cal tenir en compte que no estaran sols com quan els deixem a casa.

Si s’alteren o manifesten qualsevol problema, hi ha al seu voltant persones amb coneixements per resoldre qualsevol incidència. D’altra banda, els gossos passen força temps descansant, per tant, si han tingut l’oportunitat de jugar amb altres exemplars o fer exercici, cremaran energia i aconseguiran relaxar-se.

Rebent totes les cures que necessiten i establint la rutina adequada, en un o dos dies la majoria dels gossos estaran adaptats al seu nou entorn. Això no vol dir que no s’alegrin un munt quan acudim a recollir-los.

 

Artículos recomendados