686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

Com viatjar amb la meva mascota aquestes vacances

Si heu decidit emportar-vos el gos, segons el tipus transports que utilitzeu, necessiteu saber les condicions que ens marquen les diferents companyies de transport. Per això, és important informar-vos correctament abans d’emprendre les vacances.

Abans de començar el viatge, assegura’t de tenir tota la documentació necessària per a la teva mascota, incloent-hi els seus registres de vacunació i els papers de viatge requerits.

Aquí us explicaré les diferents condicions si viatges amb:

COTXE

Si viatges en vehicle privat, acostuma el teu gos o gat prèviament. Fes passejades curtes amb el vehicle perquè s’adapti al moviment i s’acostumi al seu espai de transport. Això ajudarà a reduir l’ansietat durant el viatge.

A dins del vehicle el gos pot anar amb:

Arnes de seguretat que subjecten les mascotes mitjançant el cinturó de seguretat o els dispositius Isofix.

Referent a això, cal tenir en compte la longitud del cinturó de seguretat del seient. No es recomanen les corretges que s’enganxen al collar del gos, ja que no retenen l’animal i suposa un risc per als passatgers.Per a la seguretat de tots els passatgers, incloent-hi els animals, mai deixis que el teu gos o gat vagi sense lligar pel cotxe. Utilitza un cinturó de seguretat especial per a mascotes , això evitarà distraccions durant la conducció i protegirà l’animal en cas d’accident.

 

-Reixeta divisòria per a vehicles amb portó al darrer,  permet habilitar el maleter (recomanada per a animals de mida gran).

Transportí: És un dels mètodes més segurs. En cas de disposar-ho al maleter (per a gossos de gran mida) es col·locarà el més a prop possible al seient i en posició transversal respecte a la direcció de la marxa.

Per a gossos de petita mida i gats, els transportin s’han de col·locar dins de l’habitacle, concretament sobre el terra darrere dels seients davanters. Mai s’ha de col·locar un transportí sobre el seient subjecte per un cinturó de seguretat, ja que les proves realitzades posen de manifest que la caixa es trenca i la mascota surt disparada a través de la paret del transportí.

🛑 És important fer parades regulars per permetre que l’animal faci les seves necessitats i es refresqui.

AVIÓ

Cada companyia té les seves pròpies condicions, així que és summament important informar-se abans de fer la reserva.

-Pels gossos més petits de 6 kg, se’ls hi permet viatjar a la cabina, si no són viatges més llargs de 4 h, en un transportí de 50x40x25.

Pregunteu per la tarifa addicional, o es facturen com a equipatge de mà o com a pes addicional (transportí + gos), que pot anar sota el seient, sense obrir durant el viatge.

-Pels gossos >6 kg, hauran d’anar a bodega, així que no feu grans comiats sinó ell no ho entendrà i pot posar-me més nerviós. Cal actuar amb la major tranquil·litat, que és el que li transmetrem. No li donis menjar les 8 h abans, per evitar que vomiti, beure sí ja que no podrà fer-ho durant el vol.

Per relaxar-lo pots aplicar-li aromateràpia fent massatges amb oli de lavanda, començant pel cap fins a la cua.

En arribar al destí, recull-lo i dona-li aigua, menjar i jugueu una estona amb ell. Més informació de com escollir el transportí i com acostumar l’animal)

TREN

 

La normativa dependrà de si es tracta tren de rodalia, mitjana o llarga distància. Normalment només es permet els animals menors de 10 kg. Sempre hauran d’anar em transportí i documentació sanitària, a vegades, poden demanar que l’animal vagi amb morrió.

AUTOBÚS

La normativa dependrà de la companyia amb la qual viatgem, però també es demana que l’animal no superi els 10 kg.

Es cobrarà un suplement, i l’animal ha d’anar en transportí. Poden anar a bodega o maleter, i poden exigir anar amb morrió.

Per a la vostra tranquil·litat i la del vostre gos, procureu informar-vos i preparar-vos amb temps suficient, així el dia del viatge tot serà més fàcil i menys estressant.

Artículos recomendados