686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

Existeixen molts motius pels quals dir que si, i uns altres per a indicar que no a aquesta pregunta. 

Normalment, els canins es posen molt nerviosos davant certs sorolls forts, com, per exemple, els focs artificials, les tempestes o els nens jugant al seu costat.
Els estudis han revelat que en la majoria dels casos als gossos els agrada la música… Però, per descomptat, hi ha excepcions: la reacció serà diferent segons la mena de cançó o el so que aquesta produeixi en els seus sentits (sobretot en la seva aguda oïda).

-Un estudi publicat en la revista Physiology and Behavior, un equip d’investigadors de la Universitat de Glasgow a Escòcia va crear cinc llistes de reproducció diferents per als gossos: amb varietat de gèneres com a música clàssica, pop, reggae i rock suau. Els investigadors van considerar els factors físics com el ritme cardíac, nivells de l’hormona de l’estrès cortisol i els conductuals com els lladrucs.
Els estudis van assegurar que els gossos són més tranquils i feliços després d’haver escoltat algunes cançons.

Però hi havia alguns patrons consistents: la música en general tendeix a tenir un efecte calmant, i dels cinc gèneres, el rock suau i el reggae van ser els més eficaços.

-Segons una recerca realitzada per científics de l’Escola de Psicologia de la Universitat de Queens, la música clàssica contribueix a la relaxació dels cans, disminueix els seus lladrucs i augmenta el seu temps de descans. Per contra, quan els gossos escolten heavy metall, els seus nivells d’agitació augmenten i no paren de bordar.
A més aquests estudis també han demostrat que als gossos els agrada tenir música de fons i que prefereixen aquests sons al silenci absolut, sobretot quan han de quedar-se sols a casa en absència dels seus amos. Per això, en aquests moments en els quals la teva mascota es trobarà sola i vols deixar-li alguna música de fons, a un volum no massa alt, ja que serà més una música d’ambient, serà millor que aprenguis què genere musical és més adequat per al teu gos.

Quina musica li agrada al teu gos?

Potser el procés de selecció del seu gènere musical favorit no és fàcil, però una vegada donis amb ell serà ideal per a deixar-li-ho de fons en la teva absència, perquè no bordi, perquè no tingui por i perquè se senti més relaxat. El més probable és que les cançons lentes i la música clàssica l’ajudin a relaxar-se i li agradin bastant més al teu gos. No obstant això, la música amb sons forts i estridents com el heavy o la música discotequera (tecno, house, etc.) no l’ajudaran a relaxar-se sinó que li faran posar-se bastant més nerviós. Encara que també has de tenir al cap que no tots els gossos són iguals, com els humans tenen gustos diferents, per això hauràs d’esbrinar-los.
La música clàssica s’ha emprat ja en diferents llocs on es troben les mascotes per a ajudar a calmar-les i no solament ho fan els amos en l’àmbit de la llar quan es queden els animals sols. Hospitals i consultes de veterinaris opten per posar música clàssica tant en les sales d’espera com a les habitacions on es troben els animals i els amos per a ajudar al fet que tots dos es relaxin i el procés de recuperació sigui més tranquil i relaxat.

Playlist per a mascotes

Si, encara que el títol pugui resultar una mica curiós, respon a l’última de les novetats llançada per Spotify: la possibilitat de crear una llista amb la música favorita de la nostra mascota, sigui gos, gat o una altra espècie animal.

Com fer una llista?
En primer lloc caldrà triar quina mascota tenim, perquè des de l’aplicació spotify.com/pets expliquen que la selecció musical serà substancialment diferent en funció de l’animal que tinguem com a acompanyant. Podrem triar entre gos, gat, ocell, iguana o hàmster.
Així mateix, per a triar quin tipus de música tindrà el nostre company animal caldrà seleccionar el tret que més s’alinea amb la seva personalitat. Si és tímid, amigable, enèrgic o relaxat.

«Això ens ajudarà a triar l’ambient de la llista».

Artículos recomendados