➡️Avui dedicarem el nostre post al fons marí.
𝗟’𝗲𝘀𝗰𝗮𝗹𝗳𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲𝗹𝘀 𝗼𝗰𝗲𝗮𝗻𝘀❟ 𝗹𝗮 𝗽𝗲𝘀𝗰𝗮 𝗲𝘅𝗰𝗲𝘀𝘀𝗶𝘃𝗮 𝗶 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮𝗰𝗶ó són els principal factors que posen en risc aquests ecosistemes.
Conscienciem-nos de l’importancia en protegir-los, divulgant, informant i educant❗
Per això, hem de saber diverses coses,
Què és un escull?
Els esculls de corall són formacions d’organismes marins invertebrats, ubicats especialment en aigües tropicals, càlides i poc profundes perquè requereixen energia solar. Per aquesta raó, els esculls s’ubiquen a una profunditat màxima de cinquanta metres sota el mar.
Se’ls coneix com a boscos tropicals del mar, ja que allotgen una gran varietat de flora i fauna marina, com peixos, llagostes, crancs, pops, estrelles de mar i altres animals invertebrats.
El corall és una estructura que posseeix colors, formes i mides molt diverses, composta per milions d’animals marins anomenats pòlips. Els pòlips converteixen el calci que conté l’aigua de mar en pedra calcària, al voltant del corall.
Els coralls s’agrupen en colònies i les colònies de grans dimensions s’anomenen esculls.
Tipus d’esculls
–Esculls costaners: estan ubicats a prop de la línia costanera. Són les formes d’escull més joves.
–Esculls de barrera: es troben més allunyats de la costa, formant una paret que separa les aigües profundes a prop de la costa i el mar obert.
–Atolons: són esculls amb forma d’anell que sobreviuen en aigües amb una temperatura entre els 16 i els 20 graus. Se situen a les aigües càlides dels oceans Pacífic i Índic, Mar Carib i la costa est del centre d’Amèrica del Sud.
Per a què serveixen?
A banda del magnífic paisatge visual que ofereixen els esculls de corall, pel seu colorit i diverses formes, compleixen amb una funció protectora del medi ambient:
-Els coralls contribueixen a revertir l’efecte hivernacle, mitjançant l’eliminació i el reciclatge del diòxid de carboni.
-Serveixen d’hàbitat duna quarta part de totes les espècies marines del món.
-Els esculls protegeixen les illes i els continents de les onades i les tempestes, contribuint a la supervivència d’altres espècies en aigües poc profundes a prop de la costa.
Com contribuir en la seva protecció
-Redueix les emissions de CO2 i el consum de plàstics.
-Participa en projectes de conservació dels esculls.
-Practica el busseig al mar de manera responsable. No toquis ni trepitgis els corals.
-No compris souvenirs elaborats amb corals.
-Utilitza broncejadors solars amigables amb l’ambient, que continguin ingredients actius (com ara no-nano òxid de zinc), que no contribueixin al blanquejament dels corals.
Ara comparteix aquest informació i eduquem!