686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

Si el teu gat no surt de casa has d’estimular-lo amb jocs d’intel·ligència. La vida sedentària pot generar certes pèrdues o deterioració en l’ús de sentits, igualment en l’olfacte i també en els reflexos.

L’hàbit d’entrenar les capacitats cognitives d’aquesta espècie és vital per a garantir una vida saludable.

Jugar amb el teu gat ofereix nombrosos beneficis a la seva salut física i mental. A més de brindar-los l’oportunitat d’entretenir-se mentre enforteixen els seus músculs i ossos, la qual cosa resulta essencial per a la gestió d’un pes saludable i d’un metabolisme equilibrat, els jocs d’intel·ligència també estimulen les seves capacitats cognitives, socials i emocionals. També val ressaltar que l’estimulació física i mental és clau per a prevenir els problemes de comportament i els símptomes d’estrès en els gats.
No obstant, els jocs d’intel·ligència per a gats han de ser objectius i concrets per a no generar frustració. Aquestes activitats han de permetre que l’animal exerceixi el seu instint caçador, expressi la seva curiositat i desenvolupi les seves habilitats lliurement, sent sempre recompensada per el seu esforç i guanyant la possibilitat de gaudir de l’èxit d’atrapar a les seves «preses» o premis.

Jocs d’intel·ligència per a gats

1.- Joguines per a gats amb rotllos de paper higiènic

Els rotllos de paper higiènic o de paper per a cuina ens serveixen per a fer diverses joguines reciclades per als nostres gats i també els podem utilitzar per a estimular la seva intel·ligència.

Tutorial https://youtu.be/-AElT8uH6KU

-Bola de cartó

En general, els gats prefereixen joguines més petites però, saps per què? Molt senzill, perquè s’assemblen a la grandària de les seves preses. Els felins que no acostumen a sortir molt de casa no tenen la possibilitat de caçar i, per això, hem de ser nosaltres els qui cobrim aquesta necessitat mitjançant el joc.

https://youtu.be/zO_F9HwX800

-Piràmide de cartó

Només hem de reunir una bona quantitat de cartró dels rotllos de paper del bany. A contnuació, simplement els agrupem i unifiquem amb cola i cinta adhesiva. La idea, és que el gat pugui accedir a cadascun dels orificis. Després, aprofitarem els buits dels rotllos per a amagar llaminadures, joguines o croquetes del seu pinso.

Tutorial: https://youtu.be/ReL-Iy2VkUs

D’aquesta manera, el teu felí podrà entretenir-se i exercitar el seu olfacte i la seva ment per a trobar als premis que desitja aconseguir.

– Amb els mateixos rotllos, també pots reproduir el format del cos d’alguns animals per a despertar l’instint caçador del teu gat, fer-lo gastar energia i treballar la seva intel·ligència per a aconseguir aconseguir la seva presa. Unint els rotllos amb un cordill resistent i reforçant les unions amb cinta adhesiva o cola no tòxica, per exemple, pots fer una «serp» de paper per al teu minino.

2.- Jugar a l’amagatall amb el teu gat: un estímul mental econòmic i eficaç

Als gats realment els encanta jugar a l’amagatall, especialment si dediques una bona estona del teu dia per a divertir-te compartint aquesta activitat al costat d’ell. Encara que pugui semblar un joc molt senzill per a nosaltres, la veritat és que jugar a l’amagatall amb el teu felí és una excel·lent manera d’estimular els seus sentits i entrenar la seva obediència, ensenyant-li a acudir a la teva crida. I el millor de tot és que només necessites algunes llaminadures per a practicar-la amb el teu felí…

3.- Triler casolà per als teus gats

El “triler” és un dels clàssics jocs d’intel·ligència que poden ser practicats amb gats i amb gossos, a qualsevol moment i sense sortir de la llar. Per a practicar-ho amb el teu gat no necessites comptar amb cap joguina específica, només hauràs de tenir a mà algunes llaminadures o croquetes del seu pinso i tres recipients iguals o gots petits que pots reciclar dels iogurts, per exemple.

4.-Joguines per a gats amb caixes de cartró

Si comparteixes la teva llar amb un bell felí, sabràs molt bé que les caixes de cartó són un món de possibilitats per a estimular el cos i la ment dels teus companys.
Amb aquest element tan econòmic, podem fer refugis, amagatalls, laberint i fins a jocs d’intel·ligència per a gats casolans

-Cova de cartó

Aquesta joguina per a gats amb caixes de cartó és summament interessant perquè promou el seu instint natural de caçador.

-Laberint de cartó

1. Tala la part superior de totes les caixes.
2. Uneix les caixes pegant les parets amb cola o cinta adhesiva. La forma del laberint resta a la teva elecció, de manera que deixa volar la teva imaginació i permet que el teu gat vagi saltant de caixa en caixa.
3. Totes les caixes han de tenir una obertura d’entrada i una altra de sortida, de manera que procura-les tallant els costats que sobrin.
4. Uneix les caixes per a formar el túnel amb cinta adhesiva.
5. Si el túnel és molt llarg, curta un o dos forats circulars en zones triades a l’atzar. Pots fer un en la part superior d’una caixa i un altre en un lateral d’una altra, per exemple, l’objectiu és oferir al gat diferents estímuls que el portin a voler explorar totes les parts de la joguina.

-Túnel de cartó

Com saps, els gats adoren amagar-se. Encara que un túnel fet amb caixes de cartó té el desavantatge de ser rígid en comparació amb els túnels de tela que podem comprar, és una opció a l’abast de tothom. Necessitarem:
*Tisores
*Cinta adhesiva
*Tres o quatre caixes mitjanes
Totes les caixes han de tenir una obertura d’entrada i una altra de sortida, de manera que procura-les tallant els costats que sobrin.
Uneix les caixes per a formar el túnel amb cinta adhesiva.
Si el túnel és molt llarg, talla un o dos forats circulars en zones triades a l’atzar. Pots fer un en la part superior d’una caixa i un altre en un lateral d’una altra, per exemple, l’objectiu és oferir al gat diferents estímuls que el portin a voler explorar totes les parts de la joguina.

5.-Joguines amb Pompons, és una altra opció casolana per a entretenir els vostres gats.
Amb una mica d’imaginació podeu elaborar infinitats de formes i mides, el qual els vostres felins estaran encantats.

Tutorial: https://youtu.be/ejENuhqsNn8

6.-Herba de gat o Catnip

Sembla una simple plantació, però l’herba de gat té una espècie d’efecte narcòtic però saludable per als gats. Almenys 7 de cada 10 felins són estimulats per l’aroma d’aquesta planta. També se’n diu menta de gat i la mateixa estimula l’olfacte de la mascota durant 10 minuts.

Artículos recomendados