686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

El passat dissabte, 14 de març, va entrar en vigor l’Estat d’Alarma decretat pel Govern en la nostra lluita contra el coronavirus.

Entre totes les mesures que implica, està la necessitat que tothom es quedi a casa i no se surti excepte per imperiosa necessitat. i què passa amb els nostres gossos? I què fem amb l’energia que no podran cremar els gossos jugant entre ells en el parc?

Aquí veurem opcions per a poder tenir-los entretinguts i que no es tornin bojos a causa de les hores de tancament. D’una banda cal mirar el costat positiu, totes les hores que abans passaven sols perquè estàvem en el treball, estaran acompanyats. Això és una cosa ja positiva per al teu gos, però si a més els donem algun entreteniment extra, millor que millor.

Recorda que farà menys exercici de l’habitual, així que igual toca canviar la dosi de pinso, i per descomptat tenir molt de control de la quantitat de premis que li donem en els jocs.

Els gossos necessiten estimulació mental per a trobar-se relaxats i mantenir-se actius. Molts problemes com l’ansietat i l’estrès poden solucionar-se amb l’ús de joguines d’intel·ligència.

De la mateixa forma que nosaltres veiem el món, el gos l’olora. Si a nosaltres ens entra tot pels ulls, al gos li entra pel nas. Nosaltres som visuals i els gossos olfactoris.

Per això és tan important exercitar als nostres gossos de manera olfactòria, perquè estimulant el seu olfacte estimularem la seva ment. I molts de nosaltres ho oblidem, fent que vagin perdent aquesta capacitat i siguin més proclius a avorrir-se a casa.
Si a més hi ha nens a la casa, podem fer que col.laborin a jugar amb ells.

-Com sadollar aquesta necessitat i gaudir amb ells a casa?
1.- Inicia al teu gos amb el joc més fàcil i econòmic de tots: amagar la llaminadura en una mà o una altra i endevinar on està. És la forma més senzilla per a iniciar a un gos en el món de l’ensumo.

2.- Fes-te amb una catifa de drapet

Tutorial https://youtu.be/mHd3a5Gy8vc

Una cosa tan econòmica que fins pots elaborar-ho tu i que ajudarà el teu gos a iniciar-se en el món de l’estimulació olfactòria: amaga petits trossos de llaminadures entre el drapet, com més petits millor, així el teu gos s’esforçarà més a fer olor els amagatalls de la catifa.

3.- Un altre DIY que pots fer a casa és una manta amb butxaques.

Tutorial : https://youtu.be/YVjgzAefcbw

Amb una mica d’imaginació i reciclant roba que no vulguis, cus butxaques de diferents grandàries en un tros de manta o tovallola i amaga llaminadures en diferents butxaques. Pots fer butxaques més accessibles que uns altres perquè el teu gos tingui diferents nivells de dificultat a l’hora d’accedir als premis.

4.- Descobreix què hi ha en les caixes.

Un altre DIY molt econòmic és aconseguir caixes de cartó de diferents grandàries. El seu és fer una matrioska amb les caixes de manera que només has de tallar la part superior de cada caixa, i donar-li la volta, col·locar el premi enmig de la petita i anar tapant amb la resta de caixes. Pots anar alternant el premi i posar-lo en altres caixes. Aquí l’estimulant per al gos és trobar en quina caixa es troba el seu premi.

5.- El «joc del triler», és una altra opció molt interessant, utilitzarem tres gots de plàstic, amagarem en un d’ells un premi, i haurà de ser el gos qui a través del seu olfacte el trobi.

6.- Adquireix alguna joguina interactiva.

Avui dia hi ha multitud de joguines interactives de diferents nivells de dificultat. Aquestes joguines estimulen de manera notable l’olfacte del gos i a més reforça la seva habilitat per a obrir i descobrir els premis que s’amaguen en el seu interior. El que té de bo aquestes joguines és que estan dissenyats per a les potes i musells més bruts.

7.- Amaga llaminadures.

Deixa al teu gos en una habitació mentre tu reparteixes per tota la casa diferents llaminadures. Obre la porta al teu gos i amb un ¡busca!, convida’l al fet que ensumi els racons de la teva casa perquè descobreixi els premis que li esperen.

8.- Amaga joguines.

Una altra variant per a estimular el seu olfacte és amagar una joguina. Deixa que faci olor una joguina, apartes al teu gos en una estada, amagues la joguina i li convides a ensumar. S’ho passarà molt bé i tu amb ell! No oblidis elogiar-li amb paraules o amb premis quan trobi la joguina.

9.- Juga a l’amagatall amb ell.

Necessitaràs l’ajuda d’una altra persona. El teu gos ja sap com fas olor, i no hi ha res més excitant per a ell que trobar-te una vegada t’amaguis. Aquest exercici no sols estimularà el seu olfacte sinó que també reforçarà el vostre vincle i t’asseguro que els dos (no sols ell) us divertireu molt.

10.- Juga amb obstacles.

Munta un agility en el passadís de la teva casa amb obstacles que el teu gos pugui saltar amb total seguretat. Pots usar pals d’escombra, cadires, galledes, etc., i amb ajuda d’un premi que tindràs a la mà, convida al teu gos a fer un recorregut pels obstacles. No sols estimularàs el seu nas sinó que s’exercitarà cremant aquesta energia que no pot cremar al carrer amb un bon passeig.

11-Practicar obediència.

L’obediència és un mètode perfecte per a estimular la ment del teu gos i ensenyar-li com ha de comportar-se. Pots practicar donar la pota, asseure’s o posar-se dempeus. Tot és possible si ho repeteixes les suficients vegades i mitjançant l’ús del reforç positiu.
Et recomanem fer sessions d’entre 10 i 15 minuts d’entrenament per a no sobrecarregar a la teva mascota. També pots utilitzar el clicker, un sistema molt divertit.

Com veus, el teu gos ja no té per què avorrir-se a casa. La majoria de jocs són molt econòmics i els tens al teu abast, per la qual cosa jugar almenys una vegada a la setmana amb el teu gos a estimular el seu olfacte farà que estigui més despert i retardem problemes cognitius associats a la vellesa com la demència senil en gossos.

Hi ha una altra cosa recomanable i que us agradarà molt a tots dos, i és el raspallat. Convé raspallar-li el pèl diàriament, així que ara que tots estem a casa, es pot fer amb calma cada dia. Sol ser una activitat plaent i que reforça el vincle i la confiança.

 

Artículos recomendados