686 40 58 36

clients@mascotesapunt.com

Tremolar, bavejar, amagar-se, ploriquejar, rascar portes, fugir, no menjar…

Aquests, són alguns dels signes que podem veure en els gossos o gats que pateixen ansietat i estrès per la por als sorolls forts i impredictibles com el dels petards, 

Per què els petards afecten tant els gossos?

En primer lloc ens convé saber d’on ve aquesta por tan generalitzada dels gossos pels petards i altres sorolls forts i sobtats. Els gossos «tenen una sensibilitat molt més gran que la nostra als sorolls de freqüència elevada», mentre que amb els de la freqüència normal no hi ha gaire diferència entre els humans i els cànids.

Què podem fer?

1- D’una banda hem de deixar que el gos s’estigui a la zona segura, aquell espai on l’animal se sent protegit. Podem triar un lloc per a ell o deixar que vagi a un que ja ha triat. Per exemple, alguns gossos s’amaguen el lavabo o sota una taula. Hem de deixar que ho faci, que es posi al lloc on ell es trobi més segur
.
2- Al mateix temps, hem d’intentar reduir el soroll dins de la casa: deixar la tele o la ràdio encesa; tancar les finestres… I sempre que sigui possible, estar a casa amb ell, ja que el fet que els propietaris estiguin a casa dona molta seguretat al gos.

3- L’última mesura consisteix a administrar un producte ansiolític per fer que el gos estigui més relaxat i tranquil (sempre consultant abans amb el seu veterinari).

A Mascotes a Punt us aconsellem Adaptil Express, una associació d’ingredients naturals, sense feromones, que produeixen un efecte relaxant, ràpid i durador, per mantenir el teu gos calmat però no seda

I què passa amb els gats?

Molts gats també tenen pànic als petards, però com que la seva reacció és menys evident –acostumen a amagar-se–, moltes vegades ni ens adonem.
Si el vostre gat també les pateix amb els petards, podeu fer servir les mateixes mesures que en el cas dels gossos: deixar que s’hi arreceri al seu lloc de seguretat; reduir el soroll exterior i estar-vos-hi amb ells a casa.
En el cas de la majoria de gats aquestes mesures ambientals són suficients i no cal recórrer a la química.

Artículos recomendados